Haberler

23
BORSAMIZDAN ALDIĞI BELGE İLE İŞ KURDU

 Aldığı Girişimcilik Belgesiyle kendine ait iş yerini kuran girişimci Burak Tunçkılıç’ı Borsa Başkanımız Halim Karaçil ve Başkan Yardımcımız Ercan Özsaray işyerinde hayırlı olsun ziyaretti gerçekleştirdi. 
Sungurlu da normalde açılmayan katılmak için Çorum’a gitmenin mecburi olduğu kursu gecen yıl Borsamız ve Başkanımız Halim Karaçil’in çalışmalarıyla borsamız bünyesinde açılan “Girişimcilik Kursu” meyvelerini Sungurlu da göstermeye başladı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaçil “ Eğitim alan kursiyerlerimizin iş yerleri açmasında ön ayak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek Sungurlu da bu şekilde açılan işletmelerin artması temennisinde bulundu.”

[Devamını oku...]

23
KARAÇİL’DEN EMEKLİ OLAN PERSONELE PLAKET

 Sungurlu Ticaret Borsası Başkanımız Halim Karaçil, 1991 yılında itibaren Ticaret Borsası'nda çalışan ve emekliye ayrılan personeli Ahmet Dolunay’ı plaket ile ödüllendirdi.

Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, 26 yıldır Sungurlu Ticaret Borsası'nda Tescil Şefi olarak çalışan ve emekli olan Ahmet Dolunay için makamında tören düzenledi. Düzenlenen törene Meclis Başkanı Murtaza Uyanıker, Genel Sekreter Levent Akkaş, Borsa yönetim üyeleri ve mesai arkadaşları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Halim Karaçil, 26 yıldır Ticaret Borsası'nda çalışan personeline bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, emeklilik hayatında başarılar diledi. 
Emekliliğe ayrılan Ahmet Dolunay ise başta Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil olmak üzere, Yönetim ve Meclis Kurulu üyelerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

[Devamını oku...]

17
AMASYA VE SULUOVA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Başkanımız Halim Karaçil, Başkan Yardımcımız Ercan Özsaray ve Genel Sekreterimiz Levent Akkaş , Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca düzenlenen ''Amasya Ekonomisine Değer Katanlar'' konulu ödül törenine katıldı. Belediye Kültür Merkezindeki programa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çevre illerin ticaret odası başkanları, işadamları ve davetliler katıldı.

Amasya da ki ödül töreni ardından Hisarcıklıoğlu ve protokol ile birlikte Suluova’ya hareket eden Karaçil, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılışına katıldı.

[Devamını oku...]

13
Karaçil, "15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir"

 Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, "15 Temmuz’u Asla Unutmayacağız, Unutturmayacağız" dedi.
Ticaret Borsası'nda düzenlenen basın toplantısına Sungurlu Ticaret Borsaso Başkanı Halim Karaçil'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve çiftçiler katıldı.

[Devamını oku...]

06
KARAÇİL “ TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE YILLARDIR SUNGURLU TÜCCAR VE SANAYİCİLERİNİN İSTEK VE SORUNLARINI DİLE GETİRİP, ÇÖZÜME ULAŞTIRMANIN MEMNUNİYETİNİ YAŞIYOR"

 İç Anadolu Bölge Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya borsamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Halim Karaçil ve Genel Sekreterimiz Levent Akkaş katıldı.
Toplantıda Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Borsasi ve oda istek ve taleplerine deyinerek, Yıllardır dile getirdiğimiz istihdamda ki tüketimin ekonominin %60 ını oluşturduğunu ve bunlarda düzenleme yapılarak tüketim mallarında K.D.V indirimi talep doğrultusunda, çabalarımız ve gayretlerimiz sonucu konutta ve mobilya da K.D.V indirimi, beyaz eşyada ise Ö.T.V muafiyeti sağlandı indirim süreleri 3 aydan 6 aya uzatıldı. Sanayici üzerindeki mali yükler azaltılsın talebimizde ise, üretim reform paketi yasalaştı, sanayi ve üretim bölgelerinde yer alan binalarda emlak vergisi kalktı,elektrik kullanımında %2lik TRT payı kalktı, hafta sonu çalışma için izin alma kalktı,bazı damga vergileri ve harçlar kalktı OSB yatırımcılarına kolaylıklar sağlanarak finansman kaynağı olarak tapuları teminat gösterilmeye başlandı. Ayrıca kobilere hibe ve düşük faizli kredi verilip ekonomiye can suyu verilmesinden dolayı memnuniyetimizi belirttik ve vergilerini tam olarak zamanında ödeyen tüccarların ve esnaflarımızın %5 teşvik almasindan menmuniyetimizi belirttik. Bunun gibi Birçok reform vesile olan Başkanımıza, gerçekleşen toplantıdan dolayı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu teşekkür etti.

[Devamını oku...]

27
BORSAMIZDA İLK MAHSUL SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 2017–2018 hasat sezonunun ilk ürünü olan yeni mahsul arpa ve buğday satışa arz edilmek üzere Sungurlu Ticaret Borsası’na getirildi.

İlk arpa satışı Denizli Köyü’nden Vedat Ünlü’ye ait 26 ton arpa, 0,856 TL/kg fiyatla Uyanıkerler Gıda Nak. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından satın alındı.

İlk buğday satışı Güvendik Köyü’nden Necati Güvenoğlu’na ait 4 ton buğday, 0,974 Tl/kg fiyatla Çavuşoğulları Tarım Ürn. Paz. Nak. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından satın alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Halim Karaçil “ Yeni hasat döneminin tüm üyelerimiz ve tüm çiftçilerimiz için hayırlı uğurlu ve bereketli geçmesi dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

[Devamını oku...]

Sayfa 104 / 124İlk   Geri   99  100  101  102  103  [104]  105  106  107  108  İleri   Son   
Yazdır