Haberler

14
Karaçil, "Sağlık Çalışanlarımız Bizler için Değerlidir"

 Karaçil, "Sağlık Çalışanlarımız Bizler için Değerlidir"

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Karaçil mesajında, en kutsal mesleklerden olan, tıp alanında çalışanlarımızın, gece gündüz ayrımı yapmadan sağlımız için mücadelesi hiçbir maddi karşılıkla ödenemez! Bu gün, onların kıymetlerinin hatırlanması için yalnızca semboldür. Tüm sağlık çalışanlarımız bizler için her gün değerlidirler.
Tarihimizden biliyoruz ki, İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir. Sağlık çalışanlarımızın 97 yıl öncede olduğu gibi hem milli duygulara sahip çıkan ruhu, hem de mesleklerini icra edişleri bizlere güven veriyor. Bu vesilelerle; Hekimlerimizin, hemşirelerimizin, Ebelerimizin, Sağlık Memurlarımızın ve Tüm Tıp Camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu günün anısına hayatta olmayan değerli Hekimlerimizi de saygıyla anıyor ve Allah’tan Rahmet diliyoruz”.

[Devamını oku...]

12
İSTİKLAL MARŞI, TARİHE SIĞMAYAN İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DESTANIDIR.

 İSTİKLAL MARŞI, TARİHE SIĞMAYAN İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DESTANIDIR.

Milletler yetiştirdikleri büyük evlatlarıyla soluk alırlar. Geleceğe insanlar tek başlarına yürüyemezler. Yetiştirdikleri büyük evlatlar onlara yol gösterir, rehberlik eder, ufuk açar. İşte milletimize rehberlik edip ufuklar açan büyük şahsiyetlerden birisi de İstiklal Marşı' mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'dur.

İstiklal Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi milli ve manevi değerlere sarılarak Milli Mücadele'yi kazandığının belgesidir. İstiklal Marşı, bizim manevi tarihimizdir. Emperyalizme karşı kimliğimizi haykıran bir metindir. Aynı coğrafyada paylaştığımız ve vatan bildiğimiz milletimizin ortak hissiyatıdır.

Mehmet Akif'i ve İstiklal Marşı'nı anlamak, bu vatanı ve milleti anlamaktır. Bu değerlerimiz anlaşılmadan ne geçmişimizi ne de geleceğimizi anlayabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı' mızın şairi Mehmet Akif Ersoy' u 97. anma gününde ve bütün istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Allah (c.c) bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. 

[Devamını oku...]

01
BAŞKAN KARAÇİL;VATANIMIZ İÇİN,NAMUS İÇİN, BAYRAK İÇİN AZİZ BEDENLERİNİ FEDA EDEN EVLATLARIMIZIN ŞEHADET HABERİ İÇİMİZE ATEŞ GİBİ DÜŞMÜŞTÜR.

 1 Mart günü Kel Tepe'de 8 askerimiz şehit düştü. Vatanımız için, namus için, bayrak için bedenlerini feda eden evlatlarımızın şehadet haberi içimize ateş gibi düşmüştür. Afrin'de şehit olan kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum. Şanlı tarihimizin üzerinde hain emeller besleyenlere asla müsaade etmeyeceğimize olan inancımız tamdır.

[Devamını oku...]

14
SUNGURLU TİCARET BORSASI'NDAN, ÇORUM BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ GÜL'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ.

 Sungurlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karaçil,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Özsaray,Meclis Başkanı Murtaza Uyanıker, Yönetim kurulu üyeşi Şağban Bayav, Meclis Üyesi Hasan Kartaler, Genel Sekreter Levent Akkaş,Borsa Personeli Abdulkadir Tunçay ve Tuncaylar Ltd.Şti Sahipleri Rasim Tunçay ve Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Serkan Tunçay, Başkan Gül’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Belediye Başkanı Zeki Gül ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,Sungurlu Ticaret Borsası Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.Sungurlu bilindiği gibi Çorum’umuzun en gelişmiş ve büyük ilçelerimizden bir tanesi. Başkanımızda tecrübeli başkan çok başarılı çalışmalar yaptığı için 20 yıldır Sungurlu’da Ticaret Borsası başkanlığı yapıyor.İnşallah ilçelerimizle birlikte büyük Şehir olduktan sonra daha önemli hizmetlere, şehrimizin kalkınmasında vesile olan işlere imza atarız.İlimiz, ilçelerimiz ve köylerimizle birlikte müreffeh bir Çorum meydana getirmek için hep beraber gayret ederiz dedi.
Sungurlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karaçil'de,Sungurlu Ticaret Borsası olarak sizleri ziyaret etmek istedik. Bu kutsal görevinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çorum’umuza, ilçelerimize güzel hizmetler yapacağınıza yürekten inanıyorum. Bizler çok memnun olduk. İnşallah hep birlikte güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Biz Sungurlu Ticaret Borsası olarak her zaman yanınızdayız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diye konuştu.

[Devamını oku...]

14
SUNGURLU TİCARET BORSASI'NDAN, ÇORUM AK PARTİ İL BAŞKANI AV. MEHMET KARADĞ'A ZİYARET.

  Çorum AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde yeniden İl Başkanı seçilen Av. Mehmet Karadağ'a Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ziyarette Sungurlu'nun ve Çorum'un ortak sorunlarından bahsedildi. Sungurlu'dan verilen göçün engellenmesi için iş imkanlarının artması, gençlerin daha çok iş hayatında bulunması için çalışmaların yapılması hakkında görüşmelerde bulunuldu. Sungurlu'ya daha iyi hizmet vermek için hep birlikte el ele çalışıp güzide ilçemizi geliştirmeyi, kalkındırmayı hedefliyoruz. Av.Mehmet Karadağ'a görevinde başarılar dileyerek, güzel temmennilerle ayrıldık.

[Devamını oku...]

07
SUNGURLU TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALİM KARAÇİL, GÜMRÜK VE TURİZM İŞLETMELERİ (GTİ)AŞ GENEL KURULUNA KATILDI.

 Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) AŞ Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.​
“Niyet hayırsa, akıbet hayır olur” diyen Hisarcıklıoğlu, 2005 yılında bu işe hayırlı niyetle başladıklarını vurgulayarak, Türkiye’nin dış ticaretinin yarısının kara gümrük kapılarından yapıldığını ama yıllarca Gümrük kapılarına yatırım yapılmadığı için, kötü koşullardan dolayı bir sürü problem çıktığını ve ek maliyetlere neden olduğunu söyledi.
Bu sıkıntıyı üyelerini çektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Sınır kapılarındaki güvenlik sorunlarından dolayı bütün Türkiye çekiyordu. O dönemde hükümetimize dedik ki, ‘verin biz yapalım’. Onlar da bu camiaya güvenip verdiler. Biz bu işi hayal edip yola çıktığımızda 137 Oda ve Borsamız bizi anladı, bu işe emek ve gönül verdi. Yine kültürümüzde bir söz var: ‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır’ Bu birlik-beraberlik olunca bereket de geldi” dedi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

[Devamını oku...]

Sayfa 99 / 124İlk   Geri   94  95  96  97  98  [99]  100  101  102  103  İleri   Son   
Yazdır