Haberler

29
ÜYE AİDAT BORÇLARI YAPILANDIRILMASI

 Bildiğiniz üzere; 5174 sayılı kanunun 50.maddesine göre üyeler her yıl için yıllık aidat ödemekle yükümlü olup, her yılın Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitte aidatlarını öderler. Aidatın yasal süre içerisinde ödenmemesi halinde 5174 sayılı yasanın 77. maddesi gereğince, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmesi yasal bir zorunluluktur.

 

6736 sayılı “Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” 19.08.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan kanun kapsamında 2016 yılı 2. taksitleri hariç, aidat alacaklarına uygulanan gecikme zammı alacaklarının tahsilinden vazgeçilecektir. Üyelerimizin kanunda düzenlenen gecikme zammı affından yararlanabilmesi için 31 Ekim 2016 tarihine kadar Borsamıza bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

[Devamını oku...]

29
 BAŞBAKANLIK TARAFINDAN 25 TEMMUZ 2016 TARİH 29781 SAYILI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANAN 2016/18 SAYILI GENELGE İLE 15 TEMMUZ DAYANIŞMA KAMPANYASI BA...

[Devamını oku...]

29
 1251 yılında Emir Celalettin Karatay tarafından kurulan Karatay Medresesinin devamı niteliğinde olan ve 2009 yılında Konya Ticaret Odası tarafın...

[Devamını oku...]

19
‘DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZ, MİLLİ İRADE GÜCÜMÜZ, KARDEŞLİĞİMİZ GELECEĞİMİZ.

 ‘DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZ, MİLLİ İRADE GÜCÜMÜZ, KARDEŞLİĞİMİZ GELECEĞİMİZ.

 

Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak 81 İl’de, bu ortak açıklamayı aynı anda yapıyoruz.

 

15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

 

Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk.

 

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.

 

Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır.

[Devamını oku...]

27
İLK MAHSUL SATIŞIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

 - "Ofis biran önce açılmalı"

Ticaret Borsası Başkanımız Halim KARAÇİL , törende yaptığı konuşmada 2016 yılının üreticilere, çiftçilere ve esnaflara hayırlı ve uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diledi.
İlk mahsullerin kaliteli olduğunu belirten KARAÇİL, şöyle devam etti:
"Şu ana kadar görüldüğü üzere ürünlerde kalite var. İnşallah bu kalite aynı şekilde devam eder, bu şekilde seyreder. 
Ben devlet yetkililerine buradan sesleniyorum; Ticaret Borsası Başkanı olarak, Toprak Mahsulleri Ofisimizin de bir an önce açılıp değerli üreticilerimize hizmet vermesini temenni ediyorum. Bu zamana kadar geleneksel hale getirdiğimiz ilk mahsul getiren çiftçilere verdiğimi altın hediyesini bugünde mahsul getiren ilk üç çitçimize verdik.” dedi.

 
 

[Devamını oku...]

13

     Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin geride kalan eş, çocuk ve yakınları için Devletin bütün imkanları kullanılarak her türlü yardım ve destek bulunmakta olup, bunun için gerekli yasal düzenlemelerde mevcuttur.

[Devamını oku...]

Sayfa 110 / 124İlk   Geri   105  106  107  108  109  [110]  111  112  113  114  İleri   Son   
Yazdır