Haberler

Entries for 'stb'

04
Ticaret Borsası Başkanı Mustafa KÜRBÜZ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı

 Ticaret Borsası Başkanı Mustafa KÜRBÜZ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Emeğin ve alın terinin kıymetini kimsenin yadsıyamayacağını belirten Kürbüz, “Girişimciler, sanayiciler ve işçi arkadaşlarımız birbirinden ayrı düşünülemez. Üretim bir ekip işidir. Bütün emekçi ve işçi arkadaşlarımın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Mustafa KÜRBÜZ mesajında şu cümlelere yer verdi:

“Bizler işçi ve işveren örgütleri olarak çıkarlarımız farklı da olsa; mesele ülke meselesi, millet meselesi olduğunda tek yürek olmayı, birbirimizi sevmeyi ve anlamayı başarmış bir milletiz. Gücümüz ve büyüklüğümüz de buradan gelir.

Biliyoruz ki iş fikirleri, girişimciler ve sanayiciler olmadan üretim olmayacağı gibi, işçi kardeşlerimizin emeği ve çalışmaları olmadan da üretim olmaz. İşçi ve işveren birbirinden asla ayrı düşünülemez.

Türkiye, Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği uygarlık hedefine bu emekçi-girişimci dayanışması ve birlikteliğiyle yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşımın esas alındığı bir medeniyetin mensupları olarak, bütün emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eder, refah, sağlık ve mutluluk dilerim.''

[Devamını oku...]

04
Borsa yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa KÜRBÜZ, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız

 Borsa yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa KÜRBÜZ, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımlarıyla Webinar Sistemi (internet) üzerinden 365 Oda/Borsa Başkanı ile 61 Sektör Meclisi Başkanına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda özel sektörün korona virüs nedeniyle karşılaştığı sorunlar dile getirildi.

[Devamını oku...]

30
TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA KÜRBÜZ , TOBB NEFES KREDİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

 Krediye Müracaat edecek üyelerimiz Çorum ve Başka ilçelere gitmeye gerek kalmadan, gerekli evrakların getirilmesiyle birlikte Borsamız tarafından müracaatlar alınacaktır.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KÜRBÜZ ile Denizbank ÇORUM Şubesi Müdürü Mehmet KONAK ile ortak yapmış olduğu basın açıklamasında şunları kaydetti;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı.

TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı.

TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limitllere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor

TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

 

[Devamını oku...]

29
İŞE DEVAM DESTEĞİ - KÜÇÜK İŞLETME CAN SUYU KREDİSİ

 HALK BANKTAN YILLIK CİROSU 3.000.000,00 TL Yİ AŞMAYAN BORSAMIZA KAYITLI ŞAHIS İŞLETMELERİNE KGF KEFALETİYLE AZAMİ 25.000,00 TL NAKDİ KREDİ VE AZAMİ 25.000,00 TL LİMİTLİ PARAF KOBİ KART İMKANI

Küresel bir salgına dönüşen ve etkileri ülkemizde de hissedilen Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odalarına kayıtlı şahıs firmalarının desteklenmesi amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında ‘‘İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’’ oluşturulmuştur.

Krediden yararlanacak “şahıs firmasının”;

Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odaları’na kayıtlı olması,
Yıllık cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması,
İktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması,
Bankamız Esnaf Destek Paketi’nden faydalanmamış olması,
İflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması,

Kredi başvuruları yalnızca Halkbank.com.tr veya halkbankkobi.com.tr üzerinden gerçekleştirilecektir.

[Devamını oku...]

29
TİCARET BORSAMIZDAN 680 AİLEYE 60.000 TL LİK GIDA YARDIMI YAPILDI.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği katkıları ile Sungurlu Ticaret Borsamız iş birliğinde ilçemizde tespit edilen 680 aileye temel gıda yardımı yapıldı.

Tespit edilen ailelere 90, 00 TL lik alış veriş çeki verilerek aileler temel gıda olarak evlerinde neye ihtiyaçları varsa anlaşılan 4 ilçe marketinden alış veriş yaptılar.

Her yıl Ramazan ayı ortalarında yapılan bu yardımlar bu sene virüs nedeniyle erken yapılması kararlaştırılarak yardım gerçekleştirildi.

Bu yardımların her sene yapılmasından dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne ve genel başkanımız M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'na teşekkür ederiz.

Saygılarımla,
Mustafa KÜRBÜZ
Yönetim Kurulu Başkanı

[Devamını oku...]

29
TOBB NEFES KREDİSİ İÇİN DENIZBANK’LA ANLAŞTI..

 TOBB Nefes Kredisi yeniden başladı. Şirketlerimize destek olmak için TOBB, 365 Oda ve Borsa olarak, tüm kaynaklarımızı aktardık.

Projeye destek veren Hazine ve Maliye Bakanımız @BeratAlbayrak’a, Oda ve Borsa Başkanlarımıza, @KGFTurkiye yönetimi ve @DenizBank’a teşekkür ediyoruz.

Nefes Kredisi’nde;
✔️Vergi-SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek
✔️İlave maddi teminat yok
✔️50 bin lira kredi için 150 TL, 100 bin lira için 300 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacak
✔️KGF kefaleti için mevzuat gereği %0,75 komisyon alınacak
✔️Tüm sektörler başvurabilecek.

[Devamını oku...]

Sayfa 70 / 122İlk   Geri   65  66  67  68  69  [70]  71  72  73  74  İleri   Son   
Yazdır